Biografie

Mathijs Leeuwis (Waalwijk, 1985) leerde zichzelf gitaar spelen en liedjes schrijven en is al jaren professioneel muzikant. Hij trad jarenlang op als singer songwriter en won als zodanig de publieksprijs in de Grote Prijs van Nederland. In 2014 kocht hij een pedal steel gitaar, een instrument dat traditioneel in countrymuziek wordt gebruikt. Voor Mathijs werd dit een zoektocht naar nieuwe klanken en sferen in muziek, geïnspireerd door zijn andere passie: wielrennen. Daaruit ontstond in 2016 het project GALIBIER, een muzikale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke beklimmingen die een mens kan tegenkomen. In november 2018 kwam het album GALIBIER uit.

Zijn werk spreid zich uit over elektronische soundscapes, minimalistische ambient, snoeiharde gitaren, folky liedjes en goudeerlijke teksten. Als pedal steel muzikant treedt hij inmiddels veel op bij verschillende bands, en op de achtergrond als componist/pro- ducent bij dans- en theatervoorstellingen. Met zijn muziek stond hij onder andere op Lowlands, de Zwarte Cross, Theaterfestival Boulevard en in vrijwel alle popzalen van Nederland. Ook richtte hij een eigen platenlabel op: Bastaard Platen – Nederlandstalige teksten die er wél toe doen.

Huidige bands/projecten

GALIBIER / Fake Billy & The False Prophets / Björn van der Doelen / Songs From Dan / Bastaard Producties

Eerder gewerkt met/onderdeel van

Nico Dijkshoorn / Tim Knol / Simon Keats / Tilburg Cowboys / Bastaard Platen / Jeroen Kant & De Sheriffs /The Watchman / Ad van Meurs / Theatergezelschap Lisah Maakt Roezemoes / Theatergezelschap De Zon Schijn Niet In Uw TV / Joubert Pignon / Yellow Grass / V-Snaar Collectief / JAM Pedals (endorsement) / Mattanja Joy Bradley /